SHAKSHUKA – Krydret nordafrikansk morgenmad

DU SKAL BRUGE:

  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk røget paprika eller almindelig paprika, hvis du ikke lige gider køre efter røget…
  • 1 knivspids cayenne peber eller frisk chili
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 4 æg til to personer 8 æg til 4 personer
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket, til drys
  • Feta, smuldret til drys
  • Ristet pitabrød/Naan/fladbrød

 

DET SKAL DU GØRE:

Rist krydderierne på en varm tør pande eller  gryden over ilden omrøring i et minuts tid, til det begynder at dufte fantastisk, det må ikke blive sort.

Kom olie, løg og hvidløg på panden og sauter løgene, til de er klare.

Tilsæt hakkede tomater og lad det simre uden låg i cirka 10 minutter, til noget af væden er fordampet.

Rør peberfrugt i og smag til med salt og friskkværnet peber.

Slå æggene ud i panden og rør en smule af æggehvi­den rundt i retten. Sæt låg på panden og lad den stå, til æggehviden er fast.

Drys med feta og bredbladet persille inden servering.

Thomas Møller

Mange årige overland entusiast og ejer af Moorlands.dk